Geloof.
Geloven is een
vast gegeven
je gelooft het of je gelooft het niet
in de wereld
opgeslagen.
Geloof op allerlei gebied.
Christelijk geloof
deed mij verdiepen
in wie Hij was en wie Hij is
voor mij de Zoon
van God , de Schepper,
onmiskenbaar en gewis.
Uit het Jodendom
ontsproten
geworteld in Judese grond
wetend van
verzoende schulden
opgenomen in ’t Verbond.
Een houvast als
levenskenmerk
dat mij brengt naar het bedoeld
zijn op aarde
punt van orde
waar ons zijn op is gestoeld.
Kunst om voort
te gaan op wegen
die Hij aangegeven heeft
voelend, wetend
dat is bronrijk
bevattend dat men daartoe leeft.
th