Karakter.
Steeds meer ontdek ik
Dat karakter
Bepalend lijkt in het verloop
Van ieder leven
Tot diep in jaren
Toch heeft het leven veel te koop.
Zijn het de genen
Die wij erfden
’t opvoedingspatroon, de jeugd
Wat was het
Dat wij tot ons namen
Wat heeft geremd en wat verheugd.
Ik constateer het
In gedichten
Hier op de web , een pijn die hangt
Tussen de regels
In verborgen
Terwijl men naar loslaten verlangt.
Ik benijd de mens
Met blij karakter
Die dwars door pijn en tegenslag
Zichzelf blijft
In spontaan ontladen
Waar hij zich gezegend zag.
Geloof dat draait om
Toont and’re wegen
Die in Zijn Woord zijn aangereikt
Als opening naar
Het geluk weer
Waarin men ’t donker…licht bekijkt.
th