meisjelief, moppie, poppetje,
hoe veel verschillende namen
heb ik jou niet gegeven.
maar allemaal tezamen
gaven ze aan
hoeveel ik van je hield.
Meisje lief.
niet mijn dochter, niet mijn bloed
maar een groot stuk van mijn hart
had je evengoed.
maar bij dat stuk is nu enkel
een heel groot, leeg gat.
want meisje lief.
je bent er niet meer.
We wisten dat je niet oud zou worden
maar het doet zo zeer
dat je enkel elf jaren jong
mocht worden.
Lief dapper meisje,
dapper heb je je door het leven geslagen
want eenvoudig was het niet
soms was de pijn meer dan je kon verdragen
maar lieve schat
je mag nu rusten
Maar meisjelief
ik zal je zo verschrikkelijk missen.
je lach, je tranen, je hele bestaan
zal nooit uit mijn geheugen wissen.
Dag lieve schat, dank je wel
dat je deel was van mijn leven!