mijn doelen zijn als water
als broos zijde
als zonder stuur rijden
ik ben als het Romeinse Rijk
in geschiedschrijving romantisch weergegeven
maar werkelijk, vies, druk en teleurstellend
ik ben als wind in de ruimte
o, was ik maar als besmet slachtvee
klaar om te worden geruimd
het troosteloze doel niet halend