het landschap kleurde wit
was stil van ijzige kou
bomen in een witzilveren jas
stonden openarms zo mooi
misschien toonde het zo puur
omdat het Nieuwjaarsochtend was
en toch was er een lichtheid in gevoel
het verlaten van 2016
en het ontwaken in het nieuwe jaar
iets dat hoop gaf en vertrouwen
dat 2017 er opnieuw één worden mag
waarin we samen bouwen