vroeger toen de sterren nog plukgraag
een baldekijn aan de hemel vormden
en geluk met alle winden meewoei
bleven ouwe hoeren zeveren
tot in de kleinste uurtjes
terwijl de jonge generatie elk oprisping,
als ware het zegeningen, zich wel liet smaken
toen was alles anders en anders is
zoals u ongetwijfeld zal weten,
per defintie beter, beste lezer
dichters schreven om je vingers bij te likken
van fado tot limerick niets bleef onberoerd
een lach en traan werd gedeeld
zo nu en dan een kater op de kop getikt
men was verlicht en opgedirkt
neen geen plakken maquillage maar
een vleugje finesse, oneigen aan
de hedendaagse prutsertjes van Dale
die kreet na scheet aflossen in het luchtledige
ik vertel het u heel eerlijk:
nostalgie is de deur naar Narnia
onbesrispelijk, echt echt waar