Jozef.
Kerst , het lijkt alsof
Hij wat terzijde
Met ons ’t verhaalde heeft aanschouwd
Zeek’re distantie
In zijn ogen
Alsof hij ’t al niet zo vertrouwt.
Toch wel loyaal
Naar zijn geliefde
Geen schandpaal, rechter of steniging
Hij wil in het geheim
Slechts scheiden
Nu in een openbaar geding.
Dan , als de hemel
Komt getuigen
Is hij het die Gods belofte verstaat
Hij neemt haar aan
In vol vertrouwen
Met haar nu door het leven gaat.
Gods Woord is
Hem een openbaring
Waarin het heil van Israel gloort
Belofte van de
Tijd der eeuwen
Die zich in beider leven boort.
th