Weehawken, NJ. Ochtend. 11 juli 1804 – Duel A. Burr vs. A. Hamilton.
Een knal
een ontsteking,
een wolk van kruitdamp
en stilte.
Alleen het ritmisch kloppen van het hart-
en stilte.
De ontrafeling van een leven
voor altijd gedoofd –
de stilte
Is dat alles wat er over is?
De stilte, de leegte na de punt
woorden die niet meer komen.
Na alles wat ik gezegd en
geschreven heb
Is de stilte misschien wel
het meest hoorbare.
Gezichten van hen die ik liefheb
gaan aan me voorbij.
Mijn stilte
In de vorm van Burr’s kogel
komt vertraagd
dichterbij
Geen wind, nog geen zucht
ik richt mijn pistool in de lucht en-
Een knal
een ontsteking,
een wolk van kruitdamp
…en stilte.