Geloof,Hoop,Liefde
In IJmuiden.
De camera toont
warm haar bruisen
een havenstad, mond aan de zee
De vuurtoren als
ware baken
sluizen en haven delen mee.
De Nieuwe kerk
heeft in het kerkraam
die vuurtoren in oude vorm
Licht in het duister
symboliek toch
van geloof en licht als vaste norm.
Het gaat niet om
die uiterlijkheden
mens staat centraal in liefde en hoop
De letters dansen
zo naar binnen
intens verbonden, niet goedkoop.
Een glimpje van
’t omgekeerde praten
maar ook een glimp van Jezus , Die
even in beeld was
tot genezing
Die ik in Zwanenburg terug zie.
Gebreide truien
boswachter verhalen
langzaam ontplooit zich iets van geloof
recht voor zijn raap
IJmuidens streven
de bank vertelt, haalt ons uit ’t doof.
th