vandaag wendde zich
tot mij, inwendig
van zoeter naar bitter
op een onbeperkt tijdstip
langs brandgangen en
afgesloten binnenwater
met behulp van diverse
kunstgrepen en een
aan mijn waarneming
onttrokken gestalte, want
verdonkeremaand daglicht,
wiens naam mij ontschoten
is aan vereniging van ziel
indachtig vrije toegang en
inzake het verworpene
zag ik nog net dat mijn
aanwezigheid ontvreemdt/
ontvreemd was;
waarvoor ik geen toestemming heb gegeven