Ze was te trots om toe te geven
dat de klad er volledig in zat,
the stepping stone,
van eerste tik, gebrul en klap,
tot the point of no return
van regelmatig handgemeen
na 't zoveelste relationele dipje,
Haar vader viel van verbazing
haast achterover toen ze moegetergd
't deksel van de beerput lichtte
zo 't zwijgen van de liefdes omerta verbrak
schreiend in 't lang en breed inlichtte
over al de verwensingen en vernederingen
die ze de laatste tijd
met haar adonis te verduren had,
't Was de schuld van slechte vrienden,
de coke waar hij was aangeraakt,
wou ze hem nog verontschuldigen
voor dergelijk baarlijk gedrag
en dacht aan d'er vaders broos hart,
Alsof dat niet genoeg was
werd d'er auto bij nacht in blutsen gestampt,
naderhand total loss verklaard,
kwam de politie erbij kijken
die met rode oortjes zwijgzaam meewarig
't misdrijf in lijvig rapport opnam,
Tot hij op 'n dag voor d'er deur verscheen
ge escorteerd door de mannen van de wet
met 't ultieme verzoek zijn spullen
en wat was achtergelaten op te halen
die zich nog in d'er kamer boven bevonden,
Dit kan je helaas niet weigeren
spraken d'agenten alsof ze 't wetboek
binnenste buiten hadden bestudeerd,
al beukt hij de voordeur in dan nog ...
zijn domicilie staat hier genoteerd
je kan de toegang tot de 'woonst'
strikt juridisch .. niet weigeren !
Oef dachten d'er ouders
daar zijn we vooralsnog vanaf
maar waarom heb j'ons niet eerder ...
nog 'n geluk bij 'n ongeluk
dat er geen kindjes bij te pas kwamen,
wie zou er dan de bonen vreten ?
d'Opluchting was echter van korte duur
toen ze merkten dat de kamer half was gesloopt
waar ze samen hokten als op 'n tropisch eiland
geheimzinnig kirden als twee tortelduifjes,
maar nu de muren met skunnigheden volgeklad,
haar zuur verdiende laptop onbruikbaar gemaakt
en zoals het de prostituees van Poetin past,
( of Trump of wie had wat gedaan ?)
als afscheid, 't bed had volgeplast ..
Om 's anderendaags via 'n vals profiel
haar naaktfoto die ze ooit wellustig,
d'er haren drijfnat toen ze giechelend
uit de badkamer poedelnaakt kwam
in 'n zotte bui had laten nemen ..
Nu te zien verschijnen op Facebook
om aan al haar vrienden en bekenden
te laten zien,
wat voor dwaze sloerie ..
ze wel voor hem was geweest !