Groots.
Wij pogen steeds
Het groots te vinden
Als een miljoen in de loterij
Doch dan in Geest
In welbevinden
Doch jaren vliegen snel voorbij.
Soms raken wij
Iets van contouren
Die glanzen in de donkerheid
Als vuurtorenlicht
Baken van bestemming
doch niet aan ’t groots gewijd.
Gods Woord opent
dat groots verlangen
spectaculair , anders dan verwacht
verborgen in de
overgave
uitstijgend boven onze kracht.
Een rede die basis
Doorklievend
Ons plaatst tussen armen van geest
Ons opwekt naar
Gods Geest te vragen
Waaruit het schepsel toekomst leest.
th