Ik ga niet aan je denken
als ik kook
als ik strijk
als ik op de lichtknop druk
als ik mijn pantoffel aandoe
als ik de houten lepel terug in de bestekbak steek.
op het moment dat ik douche
ben je klaar met werken
maar daar hou ik me niet mee bezig
ik beeld me het niet in
hoe nonchalant één hand
het stuur van de auto begeleidt.
terwijl je aan de radio prutst
en misschien wel aan mij denkt
ik heb het niet gezien
om 12:34 was je online
om 13u05 was je weer weg
om 16u45 was je online
om 17u50 was je weer weg
welke gek houdt zich daar nu mee bezig.
De klok lacht me uit
Hij bespot me bij elke slag
hij heeft je nog niet gebeld, tik
hij heeft nog niet aan je gedacht, tak
tandengeknars.
het kan me echt geen moer schelen.