Eigenlijk ook wel verwacht
als je Loes van Boven groet
maakt ook graag een praatje
over het gewone van de dag.
Dat haar hond niet tegen warmte kan
of een deukje in de auto van een zieke tante
eerst de boodschappen gekocht
voor haar buren trappen hoger.
Lapt de ramen voor een vrouwtje, verderop
nogmaals naar de supermarkt
daar is bospeen in de reclame
maar had liever verse sla gehad.
Ach, wat is er veel veranderd man
geef mij maar weer de tijd van oude guldens
en je wist, wie je kon vertrouwen
heel veel goeds is toen vervlogen.
Maar ik zie dat je weer verder moet
hebben toch weer even fijn gekletst
kijk maar uit bij 't oversteken
want ze rijden daar ontzettend hard.
Doe de groeten aan uw vrouw
en leef vooral gezond
ja, dat zal ik zeker doen
het wordt vandaag een mooie dag
lieve Loes van Boven!