Ja, ik wil wil het volk voor mij winnen
door 'n vreedzame revolutie te beginnen
ieder in zijn droomhuis te laten wonen.
Villa's, kastelen of herenhuizen, kies maar
uit: we worden allen spirituele rijkeluizen.
Dat kan men klaarspelen door de inkomens
van alle gezinnen gelijkmatig te verdelen.
Maar helaas, het zullen luchtkastelen blijven
waar ik alleen een gedicht over kan schrijven.
Of komt postuum mijn droom toch nog uit ?
Zal ik dan geschiedenis schrijven terwijl ik in
Adamskostuum in 't Paradijs mag verblijven ?