Ondoorgrondelijk.
Wie aan het leven moet beginnen
weet niet wat hem te wachten staat.
Zal hij zijn medemens beminnen
of wordt zijn hart gevuld met haat?
Er zijn zovele levenswegen
en ieder heeft een weg apart.
De een die heeft geluk gekregen,
de ander wordt bedeeld met smart.
Soms is er iemand heel beroemd,
met veel aanbidders aan zijn voeten.
Maar meestal lijkt men hier verdoemd,
alsof we voor iets moeten boeten.
Er zijn er die van honger sterven
of vluchten voor enorm geweld.
En anderen die fortuinen erven
terwijl ze zwemmen in het geld.
Maar elke mens zijn aardse leven
is niet de speling van het lot.
Want wat aan elkeen wordt gegeven
dat is gewoon de wil van God.
----------