het land staat afwachtend stil
lenig draaien wolven
aan het rad van de tijd
weldra vullen zij weer wouden
[zegt men
en dat geitjes zich in klokken verschuilen
en rode kapjes in kasten]
kom, laat ons bonte slingers spannen
en erwten breedvoerig uit strooien
met losse hand strikken leggen
voor tuinen waarachter schapen slapen
in het gras bijten hoeft niemand
zolang wij de kerk in het midden houden
wanneer het bos brandt, herten toevlucht zoeken
in open parken aan de rand van de stad
sunset 11-03-2017