Kind van je moeder,
Jij bent de reden van haar leven.
Jij bent de reflectie van haar liefde.
Het pure genot, de lach op haar gezicht.
Jij weerspiegelt de tranen in haar ogen...
En wat jij niet ziet,
Is daar waar zij je voor behoed.
Want jij bent het logische gevolg op al haar angsten.
De reden dat zij dagelijks nog afscheid neemt,
Van wat ooit een deel van haar leven is geweest.
Kind van je moeder,
Jij bent haar adem,
Jou bloed stroomt door haar lichaam...
En als een jong vogeltje heeft zij jou dagelijks gevoed. Eerst in kleine stukjes van haar mond naar jou mond toe.
Om later het naar jou hand te brengen....
Het gene dat loopt door jou aderen,
Kenmerken haar DNA. Alles wat jij bezit.
Kind van je moeder.
Passie van haar leven...
Kind van je moeder,
Jij bent haar daglicht en haar levenslust.
Voor jou alles en om jou veel meer.
Kind van je moeder,
Voor haar is niks te veel.
Zij reikt haar hand,
Geef dromen op en maakt plannen,
Allemaal ten voordele van jou.
Kind van je moeder,
Ze leid slapeloze nachten,
Ze scheeuwd in stilte en huilt soms zonder tranen...
Kind van je moeder,
Ookal houd zij zoveel van jou...
Ook jij doet haar soms verdriet.
Misschien ooit met wat je zegt,
Misschien eens met wat je doet..
En misschien simpel weg omdat jij dingen anders wil.
Kind van je moeder,
Vergeef het haar,
Haar fouten en haar falen,
Vergeef haar dat ze naast moeder,
Lang niet perfect zal kunnen zijn.
Houd van haar.
Kind van je moeder,
Ze zal je schaamte dragen..
Ze zal je schulden betalen.
Kind van je moeder,
Ze blijft onvoorwaardelijk van je houden.
Ondanks alles.
Want kind van je moeder,
Jij bent haar alles,
Meer dan waard.