Je bent dood
dat doet ons pijn
maar door jou kanker
kan je niet meer bij ons zijn
je hebt gevochten
maar na een tijdje voelde je je klein
om nog verder te doen
als je wist dat je het niet zou halen
je zou verliezen, je bewustzijn
dat doet ons nu veel verdriet
we hadden het niet willen meemaken
jammergenoeg hebben we het toch moeten doen, die richtslijn
veel mensen willen dit niet horen
dat hun vader, opa, broer of nonkel is gestorven
je bent niet meer in ons terrein
jammer dat we dit moeten zeggen
lang ben je hier niet op aarde geweest
pas vijftig jaar heeft het mogen zijn
we zullen je missen
ons hele leven lang
iets dat niet leuk is voor ons, niet fijn
toch moeten we het aanvaarden
en ooit zien we je terug, achter het gordijn
(het gedicht is niet waargebeurd)