Schrikken
Met hooggevoeligheid
Schrikken van een stem
Schrikken van geluid
Stond die gevoelige radar
Af en toe maar eens uit
Schrikken
Alleen al van boosheid van een ander persoon
Dat komt hard over
Dat is overweldigend
Zo is het gewoon
Schrikken
Van fel licht
En van een boos gezicht
Schrikken
Van de wereld om ons heen
Schrikken
Want iemand doet geïriteerd en gemeen
Schrikken
Omdat je zo hooggevoelig bent
Schrikken
Je bent het niet gewend
Schrikken
Omdat de wereld jou niet kent
En jou niet altijd ziet
Schrikken boosheid
En veel verdriet
Dit gedicht heb ik geschreven voor het Thema van deze week
En dat is Schrikken