Omgekeerde wereld
Waarheid verdraaid,
woorden geloofd
Daden bevestigden:
Jij kan er iets aan doen.
Het is niet de waarheid.
Ze laten het je geloven.
Jij hebt schuld er aan,
het komt door jou!
Het wordt een waarheid
als je 't maar vaak genoeg hoort.
Vaak genoeg er niet bij hoort,
het gevoel hebt dat je anderen stoort
Het werd mijn waarheid.
In gedachten en gevoel.
Totdat het werd omgekeerd.
Nu gebeurt er een heleboel.
Na zoveel jaar,
mijn waarheid op zijn kop.
Die klopte niet,
maar toch is het raar!