Gezien wat er op Tv getoond werd, is niet meer normaal en Tielt ligt niet zover van bij ons. Het is niet omdat het varkens zijn, dat ze die dieren moeten doen af zien.
Je zou voor minder walgen!
Uit eten
Terwijl uit eten gaan tevoren een hoogmis was,
van smakelijkheid en gezelligheid,
werd het plots een uitvaartdienst.
Waar ik ook keek,
ik zag louter lieden die in bedrukt stilzwijgen
een wortel tot zich namen
en deze bedachtzaam weg kauwden.
Daarna bogen zij zich een weinig naar elkaar toe
en prevelden enige zuinige woorden.
De laatste keer dat ik mij in die treurnistempel heb gewaagd,
werd ik betrapt op een glimlach
en staarde iedereen mij verbijsterd aan:
eten was ernst en niet gediend
van zoveel schaamteloze lichtzinnigheid.
Claire Vanfleteren ©