Was het maar perfect
Toastjes gekocht, waren in het zakje verwrongen.
De helft was niet meer rond, alleen nog een halve maan.
Kruimels, gerotzooi. Leg daar eens krab sla op
Geen zicht.
Als elke piloot slechts de helft van zijn vluchten netjes
aan de grond zou zetten,
Dan crashten er een kwart min of meer en al de rest werd dan puin.
Als elke chirurg maar de helft van zijn operaties netjes zou doen,
welke ellende zou die andere helft dan niet opleveren?
Halve organen, Open wonden.
Breuken met enkel kromme cijfers na de komma.
Gewonden en doden.
Heuse bloedbaden.
Verschrikkelijk.
Ja, ik weet dat toastjes niet van levensbelang zijn,
Bak ze gewoon netjes, verpak ze goed en ik smeer me meteen weg.
Ik ben zelf ook nu en dan een sukkelaar, een stuntelaar.
Ik schrijf soms met weerhaken.
Wat zou het fijn zijn als we allemaal precies zouden werken.
Claire Vanfleteren ©