Palmpasen.
Hij had de ezel
al besproken
zoals de profetie het had voorzegd.
Koninklijk kwam
Hij gereden
straatkeien overal belegd….
……met kleden en
met palmen takken
volmaakte roes , vrijheid geclaimd.
Als ’t volk niet juichte
zouden stenen spreken.
aarde en hemel van elkaar vervreemd.
Alleen de kind’ren
bleven zingen
de menigte kristaliseerde haat
,omdat Romeinen
heersers bleven,
geen diepte zag in Christus daad.
Hoe kan het mensdom
ooit begrijpen
dat God gekruisigd – in Zijn Zoon-
ons deed bevrijden
zelfs voor eeuwig.
Liefdestranen op Goddelijke troon.
th