Stille week.
Hoe klein zijn wij
in wind van Geest
gelukkig in Uw trouw omsloten.
Treedt U binnen
in mijn hart
in Uw schepping uitgegoten.
In Uw licht zo
kleur ontvangen
van Uw grote Majesteit.
Mens te zijn
vol van genade
opgaand naar een nieuwe tijd.
Beseffen dat ik
U behoor Heer
wonder van barmhartigheid.
In Uw schepping
uitverkoren
maak mij aan U toegewijd.
Wetend dat Uw Zoon
moest lijden
waar U vindt, ik ben het waard.
Help ons met Hem
op te trekken
door het lijden van deze aard.
U , die weg wast
stof en zonden
waar in reinheid vrijheid gloort.
Regenboog aan
ons geschonken
die het duister heeft doorboord.
Die de uittocht
heeft doorbroken
tot het Heilig Avondmaal
aan Uw tafel
groots verbonden
tot milde verzoeningstaal.
Stilte dag vol
van verwachting
naar het leven uit de dood.
Open graven
nieuwe normen
liefde zo oneindig groot.
th