Verraad.
Als zwarte draad
donkert het eeuwen
Smet die vol op de mensheid drukt
waarde van trouw
benevelt
als opschrift van : het is mislukt.
In ’t paradijs
al is ontwikkeld
verraad aan God, op jacht naar macht
’t eigen patroon
wilde bekronen
doch nimmer bracht wat werd verwacht.
De oorlog hier
de dictaturen
waren en zijn besmeurd met verraad
als valse klank
van wrede normen
intensiteit van al het kwaad.
Judas is toonbeeld
van ’t verraden
de mens die ’t hoogste wat er is
zijn schepper, God
toen heeft verraden
naam met verbonden ergernis.
th