't Begint meestal met ..
in de achteruitkijkspiegel te gluren
zien of de kust vrij is,
elektrisch 'n zijraam te openen
en snel lege blikjes buiten te kieperen,
't begint dikwijls met zijspiegels
met een plof af te rijden
om als de weerlicht 't hazenpad te kiezen
want we hebben allemaal zoveel haast,
't begint soms met een deuk of schram
op een parking of straat
om zich ongezien uit de voeten te maken,
van krommen aas te gebaren,
't begint met pesten op school
haantje voor, belachelijk klasidool
als voorbereiding op de macho
die zijn vrouw later trakteert op een blauw oog,
't begint met onschuldige dierenmishandeling
insekten de poten uitrukken,
vlinders de vleugels ontdoen
om later de hond aan een paal achter te laten,
't eindigt met een fietser omver te rijden
uit paniek of angst verder te rijden
omdat de verzekering niet in orde was,
't slachtoffer in doodstrijd te laten lijden,
of in de anonimiteit
van wellust na een avondje stappen
dat 'n vrouw die op 't verkeerde moment
niet op de avances in wou gaan,
gevonden wordt in een plas bloed
met 'n paar messteken
de recherche heeft er 't raden naar
hoe dat bijna dagelijks verhaal
nu precies in zijn werk is gegaan ...