Op restaurant themagedicht
De zon was van de partij, maar had haar stralen vergeten
uit te smeren over het mooie terras, de wind was fris,
maar met wat bubbels als verzachtende balsem
werden mijn smaakpupillen aangenaam verrast.
Het voorgerecht was een streling voor de hongerige magen.
Een schilderspalet werd geserveerd als hoofdgerecht,
op zijn minst een ster aan de hemel waard, een decor om u tegen te zeggen,
goed afgekruid en gedoofd met een fris limoendrankje.
Overladen door de spijzen, wachtte mij nog de uitbarsting.
De ijsberg in mijn glazen bolletje was zoet en door een chocolade vulkaan
tot aan de voet gevuld. Met een koffie als afzakkertje
werd mijn dipje weggeslingerd en was ik weer fris als een hoentje.
Claire Vanfleteren ©