nog vijf minuten tot ik het licht uitdoe
al is het gedicht waarop jij wacht
nog niet ontwaakt; enkel wat vellen
wit papier op ‘t tafelblad, plantenbladeren
opgerold voor in de nacht en zacht
‘eine Zigarette und ein letztes Glas in stehen’
als eindtune uit de radio – een mot danst
om de lamp, intens verliefd in ’t licht
tot aan haar dood; nog één minuut en dertig
en ik ben naakt, lig reeds in ’t bed
ik hoor jou schaapjes tellen: tien, negen, acht,
- heb ik vergeten iets te zeggen? -
… drie, ook al twee en nu ook …
reeds veel te laat kan ‘k enkel
vleugels dicht tegen mijn lijf aanpersen
hopen dat jij bij nul mij wakker maakt
sunset 05-05-2017