Je twijfelt aan de wereld
Je twijfelt aan mijn woord
Welke waarden drijft een mens
Heden tendaage nog voort.
Schrik om pijn te voelen,
Schrik om pijn te doen
Ik zou zeggen onterecht
Maar wat schrik is toch vandoen
Je weet niet wie je kwetsen zal
Je weet niet wat je pijn zal doen
Je kan alleen vertrouwen
Op een ander en op jouw gevoel
Waarom geef je alles
Aan een onbekende
Waarom nog vertrouwen
Na zoveel ellende
Liefde is niet logisch
Een mens is iets raar
Heel mooi en onschuldig
Maar toch ook vreselijk raar
Liefde kan zo puur zijn
En toch ook zo intens
Het neemt je naar de hemel
En soms ook naar de hel
Probeer toch te genieten
Van het mooist op aard
De liefde van en voor een ander
Is die moeite toch wel waard
27-05-2002