De huizen staan open
De kamers zijn warm
Het zijn de moeders van Nederland
Die op de drempels staan
Als kapiteins op hun schepen
Met open armen bij de deur
Er is niemand die ons zo goed kent
Als zij
De moeders van Nederland
Zij namen ons bij de hand
Voerden ons met woorden
En voedzame maaltijden
In de stilte van de storm
De vrouwen die ons vormden
Onze tranen wegveegden
Met liefdevolle handen
Die ons ook weer uitwuiven
Als we gaan