Mintijteer.
Als kind heb je
iets opgeslagen
je spreekt het uit in de ritmiek
ergens verborgen
in de diepte
ervaren toen als echt uniek.
boek dat mij bijzonder
ontroerde
Mintijteer, titel zonder een gezicht.
Ik las het uit
in slechts twee dagen
een tiener volkomen uit evenwicht.
Zij zong het voor
haar zieke oma
opeens kregen die woorden glans
Een regel uit
’t bekende liedje
Hij bemint mij teer , in ’t thans.
Hoe intens een mens
soms moet vechten
voor dat haar inzicht vormen krijgt.
Als alles wat je
lief hebt wegvalt
doodsadem rond je leven hijgt.
Dan plots ervaren
iets van vrede
waarin je geloofde , maar ‘t niet zag
Dan open ogen
die ervaren
Gods liefde die zoveel vermag.
th