Kijk mij eens gaan,
Zie mij rondes draaien, dansen op wilde wals.
Kijk hoe ik al draaiende leerde wild wilde dans te dansen.
Hoe de doeken open gaan en er voor mij een podium vormt.
Zie hoe ik struikel en op weke enkels veder gaat…
Kijk hoe ik al strijdend leerde om door alles heen te ‘gaan
Om na een val, niet te stoppen maar met een betoverende lach weer op te staan.
Weer en weer,
Steeds opnieuw kocht ik zwart gelakte schoentjes
Soms, glanzend van het neppe leer.
Zij borstelt mijn haar, trekt mijn borsten beide recht
Voor de spiegel staat een vrouw, met rode lippenstift en push-ups.
Rondes draaien, dansen op wilde wals
Zwierend, zwevend…
Lachen met de tanden op elkaar…
Met de vingers kusjes blazen en achter de kiezen dodelijk vergif.
Kijk eens,
Zie mij al draaiende mijn evenwicht verliezen,
Kijk hoe ik struikel en met opzet het doek sluit.
waarachter ik mijn masker afzet en opsluit.