Er zijn ook koekoeken bij de mensen
die wensen
Dat wat u nu doet
naar hen toe vloeit
Ze willen uw job en aanzien
zonder er echter voor af te zien
Ze verzinnen scenario's om u te isoleren
U uit alles te weren
Zodat zij kunnen opeisen
wat u als ster deed opreizen
Met dit verschil dat u dat verdiende
en zij dat ,niets ontziende,
gewoonweg weg pakte onder oogluikend oog van de nieuwe baas
die is nog een grote dwaas
Genietend van een gatkruipende overijverige medewerker
die de baas zijn Ego vergroot als een muziekversterker
Eén die nu nog zijn gebakken lucht kan verkopen
zonder te beseffen dat hij ooit moet gaan lopen
Want door zijn onkunde op lange termijn veel heeft kapot gemaakt
wat nu dient schoongemaakt
Het kost een firma veel geld
maar diegenen die het hebben veroorzaakt hebben al lang hun geld
En de kop van Jut die ze hebben aangeduid
werd gewied als onkruid
Het gepeupel volgt immers de schone praatjes
van hun leidinggevende maatjes in de hoop op wat extraatjes
Nieuwe leider, wees echter beducht
voor roddeltjes, slechtmakerij ,gebakken lucht
of vriendjespolitiek
want het geeft op termijn een heuse problematiek
Neem dit aan
van een door schade en schande geleerde grijze haan
Als je een goede baas wil zijn
met een eerlijke en goede beleidslijn
Vorm uw eigen oordeel
en luister niet zoals zoveel
naar de praatjes van wie dan ook
want dan ga je op in rook