Hobby-visser.
De mens, veelal
alleen de man
verbonden met een lijntje onder water
dat daar onzichtbaar
lang vertoeft
bewegend topje en…. je slaat er.
Meestal haalt men
het haakje in
is ‘t aas verdwenen in de vis
die verlangend wacht
op nieuwe buit
en hopelijk slaat hij dan weer mis.
Het is een spel
in de natuur
tussen vis , visser en ’t ongewisse.
Soms wint de één
dan de ander weer
aan beiden zijde , kwestie van gissen.
‘k bewonder hen
als regen stroomt
stevige bries hengels doet schudden
Ik kijk achter
’t beschutte raam
en denk dat is toch knudde.
th