Feiten.
Wat krijgt je aandacht
uit al die feiten
die overspoelen keer op keer
je daagse trend
in zien en horen
lopende band met meer en meer.
Ellende van oorlogen
vluchtelingen
de hongersnood aangrijpend diep.
Je achterkleinzoon
in zijn wagen
die stil verwachtend daarin sliep.
Het ziektebeeld
van die je lief is
of juist de bruiskracht van een feest.
Cultuur, muziek
natuur , poëzie
dat boeiend boek dat je nu leest.
Feiten veranderen
in de jaren
toen nog uniek, nu weggesluisd
tussen de komst
van nieuwe feiten
een plek waar naar je bent verhuisd.
Want feitenkennis
is belangrijk
althans hier algemeen gesteld
Een feit is maakt
het je gelukkig
wordt het als positief geteld.
th