Hemelvaart.
Zij wandelden
Diep in gedachten
De laatste schreden van de Heer
Hier op deez’ aard
Intens bewogen
Zij luisterden naar laatste leer.
En Hij gebood hen
In Jeruzalem te blijven
Want Ik ga heen terug naar de troon
Die Vader schenkt
Na al dit lijden
En ondergaan van aardse hoon.
Eerst als ik terug ben
Kan ik schenken
De Heil’ge Geest aan creatuur
Ik laat jullie niet
Achter als wezen
Verblijf in jullie uur na uur.
De hoogte die
Een mens kan reiken
Was plots beklommen berg van olijf
Voor hen het eindpunt
Hij verhoogde
Zichzelf tot hemelverblijf.
Zij staarden, staarden
Naar dit wonder
Tot dat een wolk Hem toen onttrok
Wat staart u klonk
een eng’len stem
Hij komt eens weer zo Hij vertrok.
th