wacht tot de zomer
wanneer daar weer de muggen zijn
onscherp aan randen van je blikveld
maken een kooi, gebiedend groen
en mocht je dorst bekomen
van het aanschouwen
zoek dan de stroom
waaruit je water drinkt
leefruimte voor de roos
wacht tot de mieren komen
als vorsers van de aarde
jou met hun nachtkijkers omsingelen
strepen op je lijf daar lopen
bijtwonden snel maskeren
voor andere kadavervreters
die zelfs de dood stabiliseren
wacht elke dag in eeuwigheid
wanneer de vegetatie heel beslist
omgeving inneemt van de onder boven ruimte
jouw knoken zilver wit
voel jij je nimmer meer bezorgd
wanneer je in je keel een kriebel voelt
is 't enkel slechts een roos
die zich naar boven spoedt
sunset 03-06-2017