De middag rust, weemoedig,
op het laatste stukje dageraad dat,
in een goudgele zon gevangen,
tussen het buigzame riet van mijn vijver,
haar adem lichtjes laat bewegen.
Vogels leggen nadruk op de stilte,
ze zingen, fluiten onmiskenbaar,
zoeken zo hun eigen weg.
Zoveel paden, zoveel zegens,
zoveel edens in mijn tuin..
-
Het water klettert,
bezingt het stralen van de zon.
Het lijkt, alsof de lente ons laat bloeien,
alsof het zo, het hof steeds verder,
door wil laten groeien.
En is dat niet,
echt,
waar alles eens,
in liefde, volheid,
mee begon..?
-