Van alle verrassingen die het leven biedt
is er één waar je niet op zit te wachten
Het moment waarop de beker giet
de inhoud uitstort in mooie gedachten
Waar het plotseling voorbij die lijn
passage op deze aarde onderstreept
Geliefden verbaasd en verslagen zijn
een gaaf samen zomaar ingekeept
Waar herinneringen nog verbinden
afgewisseld met open vragen
Slechts antwoorden zijn te vinden
in het weten wat al is gedragen
Is de liefde nog als vaste band
van het gezamenlijk beleven
Die als een onzichtbare hand
nog vooruitzicht weet te geven