Terwijl ik aan de keukentafel zit en ik met de grootste moeite, de aardappels, groeten en het stukje vlees naar binnen probeer te werken.
Denk ik aan jou.
Aan de afscheid dat nadert,
Het is kiezen tussen twee kwaden.
Of jij
Of ik
Of misschien wel geen van ons.
Terwijl ik aan de telefoon zit, en er aan de andere kant van de lijn naar mijn dag wordt gevraagd. Ik eerst stil val en dan zegt,. Heerlijk soms die rust. Al verveel ik mij weleens.
Dan denk ik ook aan jou.
Aan het afstaan, het aftellen en afzien.
Ik denk aan hoe daarna..
Dit besluit voor eeuwig blijft.
Het kiezen tussen jij of ik
Of geen van ons
Maakt mij angstig en verwart.
Niet weten wat gaat komen..
Is beter dan te wachten op.
Jij bent nu al mijn wereld,
Mijn kleine zorg...
Mijn pijnlijk geheim
Het is jij of ik.
Ja.
Echt waar.
Liever jij dan ik.
Maar hier wacht ook mijn wereld,
Aan hen ben ik het ook verplicht.
Ze hebben mij ook nodig..
Er zijn.
In lijve...
Te willen.
Ook te blijven leven.
Dus kleine wonder leven..
Voor nu even zeggen wij gedag,
Na een ieder leven,
Treffen wij mekaar..
Voor nu even zeggen wij gedag.
Tot in lengte van dagen.
Tot in eeuwigheid.
Ik zal de rest van mijn leven
Denken aan jou..
Heel vaak met veel trots
En soms een beetje spijt.