Het is niet altijd de hoedster
van de zeven geiten, maar veelal
toch het mannetje met de meeste
aanspraak op de lof.
Want wat men graag eet moet men
toch altijd eerst oogsten.
En dat gaat zo'n geitenbok meestal
goed af. Als macho straalt hij
stoerheid uit als hij toeziet op zijn
koters buiten; en daar zal de sik haar
hart nimmer voor kunnen sluiten.
zij vindt man lief werkelijk reuze tof.
Laat zo'n geitenbok maar schuiven.
De druiven zijn immers vaak duur en zuur.
Dat zijn autoriteit op het boerenerf zich
soms in gekkigheid kan uiten.
Heeft verschillende verschijningsvormen,
maar zijn toch altijd puur natuur.