Emotie
Niet die vluchtige emoticon
Die iemand verzon
Om snel uitdrukking te geven aan een gevoel
Bommel zou zeggen
Als je begrijpt wat ik bedoel
Dat moet je nu toch eens uitleggen
Dat woordeloos begrijpen, hoe dat dan moet
Wat is er dan mis?
Door woorden vaak aan kracht ingeboet
Waarom zie je niet wat er is?
Een smiley met handen voor zijn ogen
Alsof hij zich schaamt
Is dat echt zo, of enkel omdat het zo betaamt
Door de emoticon bedrogen
Soms een makkelijke vlucht
Hiervoor te kiezen
Een duim omhoog, niemand iets in de smiezen
Een gemiddeld gesprek wordt zo een klucht
Alles gesust, de smiley zegt immers okay
Het leven raast verder
Iemand drukt op fast forward, play
#LOL zwaait vrolijk alles weg met haar scepter