Rauw aan zee.
In alle kieren
zilt de rauwheid
van zee , eb , vloed en storm.
Teveel gebonden
nog aan regels
die rauw bijt in de vissersnorm.
De vistafel ontkiemt
de rauwheid
van soorten die men zelden proeft
tijgerhaai , rog
krabben, ponen
Plat , rond , wat men alzo behoeft.
De rauwheid kiert
op ruwe golven
gekleed de kooi in, weer een trek!
Het zeemansleven
kent haar kuren
van pezen op een deinend dek.
Die rauwheid kleurt
de vissershaven
die geur van rauwheid kent de neus
van die hier aan
de kust geboren
leerden te leven uit die leus.
th