VOETBALLEN!
22 gekken achter een bal aan
en als ze hem hebben,
schoppen ze hem naar een ander.
En ondertussen,
slopen ze op de tribune elkander.
Niet dat zoiets is toegestaan,
maar één scheidrechter,
die doet daar niet veel aan.
Want als hij op z'n fluitje fluit,
scheien de voetballers er mee uit.
Soms kijkt de scheids dan erg boos
en grijpt dan in zijn zak.
Daarna toont hij één speler een kaart
en promt wordt de helft dan kwaad.
Dat is natuurlijk ook wel stom,
want de ME keerde net,
van de tribune weerom.
Dan gaan we verder met het spel,
ja, er zijn regels dat wel.
Opeens schalt er door het stadion,
een nieuwe yell,
Heeft niets te maken met de regels,
maar hoort schijnbaar toch bij het spel.
Op de tribune begint het jonge spul,
iets te roepen als hondenlul.
Dan is het hek weer van de dam,
de scheids legt het spel dan even lam.
Maar omdat het roepen steeds maar duurt,
worden de spelers naar binnen gestuurd.
Eerst moet het publiek even bedaren
en de M.E verwijdert enige halve garen.
Als de rust is weder gekeerd,
wordt het spelen nogeens geprobeerd.
Maar bij het eerste hondenlul gegil,
legt de scheids het spel volkomen stil.
Hij wil rustig fluiten
en als hij soms pissen moet,
hoeft hij van zijn vrouw niet naar buiten.
Maar door er zo op te reageren
en er voorgoed mee te kappen.
Zal zelfs mijn hond,
er geen ene moer meer van snappen.
En als hij plots een poot op tilt,
altans die opwelling voelt,
Begrijpt hij plotseling,
wat het publiek heeft bedoeld.