Rommelmarkt.
Snuffelend langs
de vele kraampjes
dit dagmisboek Dominicaans
Abdij van Leuven
Keizersberg
te midden van het rijke Vlaams.
Hoeveel Monniken
hanteerden dit Missaal
hoeveel gebeden stegen naar Boven
Vespers in
melodieuze taal
om God en Christus groots te loven.
Vertrouwen op de Heer.
Jubelen over genade.
Toevlucht bent U , voor ons , o Heer
Geef uitkomst
verlos ons
aan God, Vader en Geest de eer.
Je bladert door
de vele teksten
hier op de rommelmarkt vandaag.
Hoe staat het met
hen die geloven
was dat een door de eeuwse vlaag?
Rijk blijft het Woord
rijk ook genade.
Op mijn bureau prijkt ’t Monnikslied
De eeuwen door
zo vroom gezongen
proef de ootmoed, toen, nu , in ’t verschiet.
th