Dat het een zot konijn
boordevol dolle fratsen was,
even onvoorspelbaar
als de 45 ste president van de USA ..
'n ongeleid projectiel van hormonen en dromen,
had hij beter bedacht vooraleer 'n one night stand
met grote gevolgen met haar door te brengen,
toen ze lorelei zeurend
de volgende morgen verleidelijk vroeg :
please .. mag ik blijven ?
At first dacht hij 't is haar jeugd
bijna 20 jaar verschil, 'k moet niet janken,
't knappe kind is 't spelen nog niet verleerd
maar nu zat hij angstvallig de uren af te tellen
op de digitale wekker naast 't bed
toen hij bemerkte dat
ze weer eens op stap was met ?
big question, who knows ..
vermits ze nog niet was thuisgekomen,
hij al lang de kinderen in bed had gestoken,
de keuken netjes opgeruimd
de vaat gedaan en puur om de zenuwen te kalmeren
de woonkamer gestofzuigd en ondertussen
de herhaling van 't nieuws van alledag,
van terreuraanslagen, kippencrisis,
ternauwernood vermeden raket en atoomoorlogen
tweemaal vluchtig had gezien,
Kim Jong Idiote Smoel weze hem worst
't liet hem koud als dagelijkse kost,
'n openingsspeech of bolwassing keer op keer
zorgvuldig had voorbereid voor wanneer
eindelijk de sleutel knarsend in 't slot
draaide en ze daar zou staan voor Piet Snot,
ze spijts haar beschonken toestand,
als beste verdediging,
zelf 'n frank bekje had opgezet
alsof hij d'oorzaak was van al haar ellende,
van zulk fake news werd hij wit van woede
of was 't meer jaloezie, want ..
waar .. hoe .. moet dat .. met wie ..
begon hij nog even tot ze riposteerde
' je kan me toch niet alles geven ! '
spoedde vluchtend naar de badkamer,
om heel even later, halfnaakt
binnen de minuut naast hem
te zoemen als een bij in dromenland
van de cava's die ze had genuttigd bij ..
dat zou ze morgen wel uitleggen ..
't zoveelste smoesje eens nuchter,
uit haar fantasiekoker verzinnen
en mocht dit ook niet helpen,
desnoods hem wellustig bespringen !