War and peace.
Simpel fragment
twee gevangen Russen
delen één aardappel met elkaar
Een brokje liefde
tussen waanzin
laatste restje voedsel dat is klaar.
De gever kent
de grote waarde
de krijger wil schrokkend van start
De gever maant
hem wat te wachten
een beetje zout verkleurt de smart.
Hij had nooit
iemand vermoord nog
zijn gezicht straalde barmhartigheid
Baken van warmte
in het ijzig
i emand die karaktervol verblijdt.
Hapje voor hapje
nog genieten
in deze puinhoop van ’t gevang
De krijger weet
het zich te herinneren
in goede doen, zijn leven lang.
th