Jou vasthouden tot de morgen komt
voor zover dat nog mogelijk is
door de nacht heen tot de ochtend
roodborstje tikt tegen de spiegelruit
Wat zal men vinden als zij ons
morgen ontdekken een ferm paar
zo innig verknoopt in elkaar
alsof wij aaneen zijn gegroeid
Een nieuwe manier van samengaan
of zal men niets vinden, denken
schouderophalend de krant halen
aan de ontbijttafel het nieuws
doornemen, een kop thee drinken
ons vergeten, sprookjes vertellen
zodat wij ons kunnen verstoppen
om onverwachts terug te komen