Links op haar kin en ooglid
een oneffenheid, symmetrie
wordt verstoord, over mij heen
kijkt zij naar de achtergrond
Zoveel gezien en gevoeld
in één woord nog meer woorden
ontdekt en tot zinnen geregen
in een zingbaar gedicht
Op een wit blad papier
gedachten neergezet
kijk terug en zij blijft
ziet mij niet, zij schrijft